Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Kersttekening onnodig kwetsend

Op de voorpagina van Computable (18 december) is een afbeelding te zien met daarop onder andere Maria en het Kind. Computable heeft altijd erg originele en toffe tekeningen - de tekenaars verdienen verder mijn lof - maar met eerdergenoemde tekening wordt het Bijbelse kerst-verhaal gedegradeerd tot een lachwekkend plaatje.

Een verbastering van wat er werkelijk gebeurd is en een belediging van God en Zijn Zoon. Hoewel ik overtuigd ben van de goede bedoeling van de redactie en de tekenaar, het betreft tenslotte een goede wens aan de lezer, wilde ik hier toch even over klagen. Helaas worden godsdiensten of geloven (niet perse de mijne) weleens, mijns inziens onnodig, gekwetst. Ik wil u vragen: zoudt u rekening willen houden met gelovigen en andersdenkenden, zowel in tekst als in beeld in uw blad? Verder niets dan lof voor uw blad. Ik wens u goede kerstdagen en een prettig 1999 toe!
 
J. Plaisier

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-08T00:00:00.000Z J. Plaisier