Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Microsoft kondigt System Center Mobile Device Manager aan

Dit artikel delen:

De mogelijkheden van SCMDM zijn echt ongekend en bieden antwoord op de al lang bestaande behoefte vanuit met name de grootzakelijke klanten.

Vandaag op het CTIA evenement heeft Steve Balmer System Center Mobile Device Manager aangekondigd. Voor Microsoft een hele belangrijke want het betreft een nieuwe server omgeving waarmee Windows Mobile devices centraal te beheren en beveiligen zijn, net zoals managed PC's of laptops.

De mogelijkheden van SCMDM zijn echt ongekend en bieden antwoord op de al lang bestaande behoefte vanuit met name de grootzakelijke klanten. Ofschoon Exchange en ook System Management Server ook al behoorlijk wat DM en security functionaliteiten boden, is SCMDM eigenlijk de nu nog missing link in Microsoft's Mobility Platform die ons ook een enorm sterke positie zal gaan geven tov de concurrentie als RIM Blackberry en Nokia/Intellisync. Het is namelijk een server product wat geheel te integreren valt met bestaande Microsoft infrastructuur als Windows Update Server en Active Directory. Het product zal medio Q2 van 2008 beschikbaar gaan komen. Er zijn echter momenteel al klanten die het product in Beta testen. 

Meer informatie hier: http://www.microsoft.com/systemcenter/mobile/default.mspx

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een goede ontwikkeling en een logisch vervolg op de mobiele strategie van Microsoft! Een klein nadeel van SCMDM is echter dat, zoals ik nu begrijp, alleen Windows Mobile toestellen kunnen worden gekoppeld, en dus geen toestellen van de concurrent en dat is jammer. Want hoewel Windows Mobile snel aan terrein wint, zijn meer dan de helft van de mobiele apparaten in het veld meestal toestellen van Symbian of Blackberry. Dit is in ieder geval zoals wij het bij onze klanten zien; een gevarieerd aanbod van toestellen van Nokia, Ericson, Samsung, HTC of Palm.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-23T22:27:00.000Z Maarten Sonneveld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.