Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Meer dan de helft van uw projecten is waardeloos!

Dit artikel delen:

Computable Expert

Ed Magnée
Innovatieadviseur, Alares. Expert van Computable voor de topics Mobility en Zorg.

Meer dan de helft van uw projecten is waardeloos! Die conclusie trek ik uit de Ernst&Young ICT Barometer van juni 2007.

Volgens de Ernst&Young ICT Barometer van juni 2007 faalt vier procent van de automatiseringsprojecten volledig faalt. Dat lijkt mee te vallen maar....... 48% van de projecten faalt grotendeels. Voor het belangrijkste gedeelte (37%) komt dit omdat de techniek faalt. En als dat in algemene zin zo is, dan maak ik me sterk dat het met mobility-projecten nog veel dramatischer gesteld is. 

Daar sta je dan als ICT-professional. Genadeloos in de hoek gezet. En deze keer niet om vage organisatie- of cultuurdingen maar om uw eigen vakgebied. De techniek faalt. Dat moet zeer doen. Hoop ik. Of in ieder geval stof tot nadenken geven. Of ging dit onderzoek niet over uw projecten…………………..

Ik denk het wel. U bent één van de oorzaken. Wat nu?

Ed Magnée
Innovatie adviseur Nederland BreedbandLand
Directeur Alares b.v.
Secretaris Expertpanel Topic Mobility Computable

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Te veel projecten beginnen zonder een beleid binnen de organisatie. Te veel projecten worden op gang gezet als "kip zonder kop" en dat gecombineerd met target gedreven sales mensen die geen flauw idee hebben van "solution sales".Wat krijg je? Misverstanden en vingers die alle kanten op wijzen,... het begint met beleid. Als duidelijk is waarom een bedrijf mobiliseerd dan heeft u een veel groter kans van slagen. Kijk naar bedrijven die het dagelijks doen en niet laten afhangen van de IT boer om de hoek omdat hij voor zo veel jaren pc's goed heeft geleverd.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-06-21T13:36:00.000Z Ed Magnée
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.