Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Zogenaamd onafhankelijk advies

Dit artikel delen:
David Savage

Kies een mobile partner die jouw bedrijf begrijpt en kies niet voor flitsende logo’s in een presentatie.

De logo's hebben niets tot nauwelijks te maken met succes. Het succesvol maken van een mobiele oplossing is niet afhankelijk van een logoverzameling. Succes is afhankelijk van begrip van en meedenken over mobiele processen. Natuurlijk kan je waarde hechten aan de grootheid en bekendheid van een leverancier, maar het moet niet zo zijn dat het bestaansrecht als bedrijf gebonden is aan de visie van diens leveranciers. Dat is vergelijkbaar met een zoon die profiteert van de naam van zijn vader om zichzelf belangrijk te maken. Wij weten allemaal wat dat voor de VS betekent heeft over de afgelopen acht jaar.


Niet lang geleden had ik een gesprek met een accountmanager die verantwoordelijk is voor het verkopen van hardware en software. Hij beweerde dat ze onafhankelijk advies gaven. Het bedrijf leverde uitsluitend hardware van het bedrijf 'X'. Ze kozen altijd voor zogenaamde 'best of breed'-oplossingen, maar het was heel toevallig altijd van leverancier 'X' en voor software altijd vendor 'Y'. Ik hoor het hem nog zeggen: "Ja hoor, alleen maar 'A'- merken, daar staan wij achter". Onafhankelijk advies he?


Toen ik hem vroeg wat hij zou aanbevelen bij bepaalde projecten/situaties, kreeg ik steeds hetzelfde antwoord. Hij noemde het veelzijdigheid. Ik noem het onkunde.


Mijn punt is niet om deze accountmanager af te kraken, er zijn heel veel productleveranciers en dat is prima zo. Maar denk erom, verwar een productleverancier niet met een bedrijf die jouw processen centraal heeft staan. Dat is pas een partner.


Succes & return on investment (roi) realiseer je niet met een vendor van producten. Het wordt gerealiseerd met een partner met een waardepropositie gebaseerd op aantoonbare kennis, markt conforme prijzen en een luisterend oor.


Het helpt ook als de koffie lekker is...

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Echte onafhankelijkheid, waar vind je dat nog?
Ja als je je eigen ict-staff genoeg de gelegenheid geeft om via opleidingen de kennis zelf in huis te halen, hoef je alleen maar buiten de deur te shoppen.

Dan ben je dus niet afhankelijk van allerhande verkoop-lui die je hun merk en advies proberen te verkopen ;-)

Er is nog wel degelijk onafhankelijk advies, maar dan moet je niet bij de grote jongens gaan kijken. Ik zelf bijvoorbeeld ben zzp'er en bied mijn diensten en advies aan uit naam van de klant en onderhandel op die manier met accountmanagers alsof ik de ict-manager van mijn klant zelf was.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-26T10:13:00.000Z David Savage
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.