Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Gezocht: Mobility Expert (M/V)

Dit artikel delen:

De afgelopen zes maanden ervaar ik een steeds grotere acceptatie van mobility als onderdeel van het efficienter maken van bedrijfsprocessen. Het is niet meer de vraag of we mobiel gaan werken, het is eerder de vraag wanneer we dat gaan doen. In vrijwel alle sectoren is men er zich van bewust dat altijd en overal toegang hebben tot gegevens en het direct terug kunnen koppelen van essentiële informatie van belang is om een beter bedrijfsresultaat neer te zetten. Echter, de kennis om de systemen effectief mobiel te maken en een combinatie van technologieën toe te passen is soms ver te zoeken.

Sinds de introductie van de eerste betaalbare pda's, zo'n tien jaar geleden, is er veel veranderd. Werden deze 'toys for boys' in eerste instantie met met name door innovatieve consumenten voor zakelijke toepassingen gebruikt, tegenwoordig zijn ze door de komst van de smartphones niet meer weg te denken uit de zakelijke omgeving. De 'toys' zijn tegenwoordig 'tools' geworden en zijn een essentieel onderdeel van de ict-architectuur van bedrijven.

Ondanks dit verschijnsel heeft mobility nog lang niet de status binnen ict-opleidingen en ict-afdelingen die de vaste systemen en netwerkinfrastructuren wel hebben. Wellicht heeft dit te maken met de voortdurende reis die mobility als technologie (inclusief de wireless connectivity-opties) nog steeds doormaakt.

De mobility-industrie is zeker een van de meest dynamische markten en de kennis om succesvolle implementaties te realiseren zit voornamelijk bij specialisten met een passie voor mobility. De drempel die er, ondanks het toenemende aantal succesverhalen van mobility-implementaties, nog steeds is voor het doorvoeren van optimalistaie van bedrijfsprocessen door middel van mobility, wordt mijn inziens veroorzaakt door gebrek aan kennis en ervaring. Mobility is niets engs en behoort als volwassen technologie door iedere systeemintegrator meegenomen te worden in het oplossen van de pijnpunten in de informatievoorziening van eindgebruikers.

Dit forum is een goede start voor het delen van kennis en opinies rond mobility en aanverwante technologie, echter er zou meer aandacht moeten zijn voor opleiding en certificering van ict'ers en operationeel managers. Hierdoor zullen meer mensen dezelfde taal spreken en kunnen mobility-experts zich weer meer gaan richten op specifieke deelgebieden zoals identificatietechnologie, connectivity, security en control management.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-22T22:11:00.000Z Arjen Pieter Vriens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.