Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Trends en ontwikkelingen: hoe mobiel worden wij?

Dit artikel delen:

Laatst heb ik in alle haast nog even goed gekeken naar de laatste trends binnen Apple. Via MacRumors.com werd ik teleurgesteld over de mogelijke komst van een Apple Netbook of een iPhone Nano-versie. Ik ben typisch een voorbeeld van iemand die graag alles in één apparaat wil hebben, maar tegelijkertijd ook weer niets kan missen. Ik wil dus eigenlijk geen concessies doen.

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik nergens zo lekker werk als op mijn eigen kantoor, met mijn desktop-pc met twee schermen, videoconferentie op de desktop, zeer goed geluid en tal van applicaties zoals Skype, Outlook en gewoon het internet. Ik voel mij heer en meester als ik hier achter de stuurknoppen zit. Als ik naar een hotel ga of op vakantie ben, dan zou ik eigenlijk wel een draagbare versie van mijn kantoor willen hebben, maar kleine apparatuur biedt niet dezelfde functionaliteit of hetzelfde gemak als wat er allemaal op mijn bureau staat.

Een netbook, een nieuwe Android of een nieuwe iPhone, géén van deze apparaten voldoet aan mijn kortetermijnwens: ik wil ook een mobiel videoconferentieapparaat. Als marketeer bij geloof ik heilig in de komst van een apparaat waarmee je probleemloos kan inbellen in een telepresence-vergadering, waar je ook bent. Maar helaas, leveranciers van software, leveranciers van hardware, maar ook de grotere operators en providers kijken naar mijn mening nog te weinig naar wat klanten willen: ieder nieuw apparaat lijkt wel een gat te slaan in de zoektocht naar compatibiliteit. De ene unified communications-oplossing praat weer niet met de andere en grote namen slaan hier, op zijn zachtst gezegd, een modderfiguur.

Voorlopig zou ik het toch nog even moeten doen met een pda voor kleine mailwisselingen onderweg, een iPod voor muziek en een netbook thuis voor Skype. Mijn videoconferentieoplossing bedien ik voorlopig nog alleen vanuit mijn eigen kantoor. Pas daar komt alles samen.

Björn Heisterkamp
Marketingmanager
Go Telecom

Eerder verschenen op www.channelweb.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-30T11:16:00.000Z Björn Heisterkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.