Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Mijn ideale werkplek

Dit artikel delen:

Computable Expert

ir. Pierre Ottenheim
Consultant, Getronics. Expert van Computable voor het topic Mobility.

Er zijn mensen die op kantoor met hun smartphone hun e-mail afhandelen. Niet zomaar een eenvoudig e-mailtje, maar hele lappen tekst. En niet omdat er geen vaste werkplek voorhanden is, maar omdat het zo 'makkelijk' is.

Natuurlijk vallen deze mensen onder de sms-generatie en is het gebruikersinterface van een smartphone verre van ideaal, maar dit fenomeen kan wel eens groter gaan worden als het in eerste instantie lijkt. Immers, de processorkracht van smartphones neemt exponentieel toe. De nieuwste smartphones hebben al processors met een snelheid van 600 Mhz, maar multicores zijn al beschikbaar en zullen ook hier hun intrede gaan doen.

Ook het Atom-platform van Intel wordt meer en meer geschikt voor smartphones. De smartphone als cliënt wordt hiermee steeds realistischer. Zeker als cloud computing populair wordt, zullen er minder eisen aan de cliënt worden gesteld en zullen de smartphones en ict-omgeving dichter naar elkaar toe groeien. Met dit toekomstperspectief voor ogen kunnen organisaties enorme besparingen realiseren op hun ict-omgeving, zoals laptops en pc's.

Een vaste telefoon heb ik ook niet meer nodig, maar ik wil op kantoor wel een kwalitatief goede telefoonverbinding hebben. Er zal dus een betrouwbaar draadloos netwerk voor telefonie aanwezig moeten zijn, waarop ik met mijn vaste en mobiele nummer bereikbaar ben. Het is nog toekomstmuziek, maar misschien niet eens zo ver weg. Mijn ideale werkplek bestaat uit een toetsenboard, muis, monitor, headset en een dockingstation voor de smartphone.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De ideale werkplek voor het bedrijf is een roaming account voor de werknemer, vpn functionaliteit om de werknemer overal te kunnen laten werken en alleen een thinclient op het werk om connectie te kunnen maken met het netwerk. Telefoneren gaat natuurlijk via skype functionaliteit. Voor het bedrijf minimale kosten aan hardware die alleen maar stuk gaat, snel veroudert en allemaal functionaliteit heeft die niet nodig is om het werk te doen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-04T09:43:00.000Z Pierre Ottenheim