Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

PC nog steeds centraal in digitaal huishouden

Dit artikel delen:

Expert

Chris de Gier
Senior Manager Benelux, Advanced Micro Devices (AMD). Expert van voor het topic .

Smartphones en tablets zijn enorm belangrijk geworden in het dagelijkse leven van veel consumenten. Maar net als een fiets zijn ze geen vervanging voor de auto. Beide producten komen dan ook niet in de buurt van de pc. Smartphones en tablets zijn in essentie 'meeneemproducten' die doorgaans niet de plaats innemen van een ander apparaat, maar zijn wel uitgerust met nuttige aanvullende functies.

De pc blijft het digitale centrum van ieder huishouden en zijn populariteit neemt nog steeds toe omdat onze manier van werken, ontspannen en leren steeds vaker plaatsvindt in de vorm van bits en bytes. Marktonderzoeker Gartner voorspelt dan ook dat er eind 2012 ongeveer 368 miljoen pc´s verkocht zijn. Dat is één pc op iedere negentien bewoners van onze planeet en de populariteit neemt nog steeds toe.

Dus waarom blijven pc’s zo in trek? Dit komt vooral doordat deze steeds mobieler worden; de meeste pc’s die vandaag de dag worden verkocht zijn notebooks of laptops. Dankzij het toetsenboord, het goede scherm, de krachtige processor en voldoende geheugen en opslagcapaciteit voor het verwerken van de meeste taken kun je deze op elke willekeurige plek gebruiken.

De ontwikkeling van de pc is nog steeds in volle gang. Denk bijvoorbeeld aan de grafische capaciteiten van de huidige systemen. Ons geautomatiseerde leven is zeer grafisch geworden en dankzij de mogelijkheden van de huidige notebooks blijven we via videocalls in contact met vrienden en collega’s, kijken we online video´s, spelen we levensechte games, zien we films in hd-kwaliteit en slaan we foto’s en afbeeldingen op die er net zo scherp uitzien op het scherm als in printvorm.

Gebruikt je je pc voor films en games? Zoek dan naar de beste grafische toepassingen en schermen met een hoge resolutie. Vaak onderweg? Zoek dan naar lichtgewicht modellen met een accu die een lange levensduur heeft. De notebook-pc is een geweldig hulpmiddel en ieder nieuw model komt met eigen ontwikkelingen. Met de hedendaagse notebooks kun je uren achtereen werken zonder deze aan te sluiten op het stroomnet. De pc is het resultaat van dertig jaar innovatie en heeft een ongelofelijke familie aan software, hardware en vaardigheden om zich heen verzamelt. Sommige dingen werken gewoon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-26T17:30:00.000Z Chris de Gier
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.