Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Compliance van invloed op connectiviteit

Dit artikel delen:

De financiële wereld staat onder scherp toezicht van nationale en internationale autoriteiten die de kapitaalspositie en het risicoprofiel van banken en andere financiële instellingen nauwlettend volgen. Het naleven van de diverse regelgeving beïnvloedt ook de it-infrastructuur van de financiële instellingen, connectivity voorop. Eerste blog in een reeks van drie over compliance en connectivity.

Wat betekenen Basel III, Mifid II en PCI DDS regelgeving voor de connectiviteit van banken en verzekeraars? Regelgeving op het gebied van risicomanagement, met name van Basel III, werkt door in de it-infrastructuur en de netwerkconnectivity. Als gevolg van Basel III zullen risk managementsystemen een toenemende hoeveelheid gegevens moeten verwerken om de risico’s te kunnen berekenen. Deze gegevens bewegen zich binnen en tussen datacenters en daar is optimale bandbreedte en latency voor nodig, die bovendien moet voldoen aan de regelgeving. Bijvoorbeeld over de minimale geografische afstand tussen de datacenters van banken. Die mogen niet te dicht bij elkaar staan om te vermijden dat ze bij een vliegramp, aardbeving of overstroming gelijktijdig worden geraakt.

Om de risico’s te kunnen bepalen van automated trading hebben de daarvoor bestemde monitoring tools low-latency verbindingen nodig met de geautomatiseerde handelssystemen die ze in de gaten moeten houden.

De MiFID II regelgeving op het gebied van transparantie en risicobeheer heeft soortgelijke eisen die op hun beurt ook impact hebben op de netwerkinfrastructuur en de connectivity.

Financiële organisaties zijn dus genoodzaakt te investeren in it-systemen die informatie verzamelen over hun risico's en die in staat zijn om de in het Basel-akkoord geëiste maatregelen voor het aanhouden van kapitaal door te rekenen. Het optimaliseren en versterken van de datacommunicatienetwerken die dit mogelijk maken, dient te worden opgenomen in hun it-strategie. Technologie & Risk Assessment zijn derhalve onlosmakelijk met elkaar verbonden; ze kunnen niet afzonderlijk worden aangepakt.

De eisen van stress testing van en rapportage over de liquiditeits- en kapitaalspositie maakt geavanceerde governance nodig op het gebied van het verzamelen, integreren en uitwisselen van data, binnen de onderneming en met toezichthouders. Het gaat om gegevensuitwisseling tussen meerdere systemen, productlijnen en business units.

Dit stelt de data-integratiecapaciteit van de banken zwaar op de proef, omdat de afzonderlijke regels elk voor zich eigen manieren van het delen, het extraheren en verwerken van gegevens vergen. De ene regel wil eens per week detailgegevens uit systemen A, B en C. De andere regel wil elk kwartaal geaggregeerde data uit systeem A en Z. Er is connectiviteit nodig die dit mogelijk maakt. 

Toezichthouders verwachten dat banken en instellingen beschikken over een bedrijfsbrede netwerkinfrastructuur die hun strategische besluitvorming en risicomanagement ondersteunt. D​eze infrastructuur zelf is ook onderwerp van compliance. Dit betekent dat uitgebreide rapportage over en monitoring van het netwerk wordt gevraagd, niet alleen vanuit het oogpunt van operationele optimalisatie, maar ook om te kunnen aantonen dat men in controle is.

Om kort te gaan: connectivity speelt een cruciale rol in compliance.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De aankondiging is een fictieve voorstelling van de werkelijkheid van wat eigenlijk het publiek geheim is dat van financiële ondernemingen in de praktijk moreel verwerpelijke praktijken door de vingers wordt gezien door de toezichthouders of indien niet anders kan met een symbolische boete wordt bestraft.

Van het manipuleren van de belangrijkste prijs indexen (Libor),financiële derivaten die bijna niemand snapt,HFT en centrale banken die op beurzen handelen om prijzen te manipuleren is een dusdanig grote industrie ontstaan die de échte economie is gaan overschaduwen en zelfs aan het verstikken is van het nodig kapitaal.

Dit systeem is de basis van alle significante problemen waar men op de aarde mee kampt op dit moment. Oorlogen, klimaatverandering, vervuiling, honger, droogte, ongelijke welvaartsverdeling en heel veel leed.

@Johan Duinkerken. Dank voor uw reactie. Custom Connect is provider van connectiviteit: wij zorgen voor de computerverbindingen tussen bedrijven, systemen en mensen. Wij mogen en willen geen inzicht hebben in wat er over onze netwerken wordt getransporteerd.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-14T13:01:00.000Z Olav van Doorn