Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Connectiviteit is business critical

Dit artikel delen:

Een van de grote uitdagingen in de geglobaliseerde economie is dat de financiële sector nu in een soort van wereldwijde financiële cloud functioneert, waarin iedereen in hetzelfde schuitje zit. Wanneer een onderdeel van dit mega-systeem faalt, dreigt het hele systeem tot staan te komen. De netwerken zijn essentieel voor de continuïteit van het mega-systeem. Na 'Compliance van invloed op connectiviteit' is dit de tweede blog in een reeks van drie over compliance en connectivity.

Banken moeten op een zeer efficiënte, naadloze en veilige manier gebruikers, klanten en systemen verbinden. Tegelijkertijd moeten zij omgaan met de eisen van de doorlopende wetgeving van de EU over gegevensbeveiliging en er voor zorgen dat de gegevens veilig worden verzonden en afgeleverd. De pci dss-norm bevat een flink aantal eisen op het gebied van informatiebeveiliging in relatie tot (draadloze) communicatie.

Naleving van de regelgeving op het gebied van datacenter-replicatie schrijft een afstand voor van twintig mijl tussen de datacenters. Privacy-wetgeving stelt eisen aan de nationale of regionale opslag en verwerking van klantgegevens. Dit alles heeft gevolgen voor de locatie van datacenters en daarom de connectiviteit met die sites.

Banken en instellingen dienen te beschikken over een bedrijfsbrede netwerkinfrastructuur die hun strategische besluitvorming en risicomanagement ondersteunt. D​eze infrastructuur is onderwerp van compliance. Dit betekent dat uitgebreide rapportage over en monitoring van het netwerk wordt gevraagd, niet alleen vanuit het oogpunt van operationele optimalisatie, maar ook om te kunnen aantonen dat men in controle is. 

Om kort te gaan: de financiële wereld beweegt zich naar een wereld van realtime-rapportage en -monitoring, waarin lage latency, hoge bandbreedte en beschikbaarheid binnen de hele onderneming en daarbuiten - over de gehele keten - cruciaal zijn geworden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-03T15:32:00.000Z Olav van Doorn