Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Geen imago-probleem Hogeschool Utrecht

Eén brede informatica-opleiding is te verkiezen. 

De berichtgeving in het artikel 'Wildgroei in hbo-informatica' (Computable, 30 mei 1997) is tendentieus. In de schets van de opvlammende concurrentiestrijd binnen de Hogeschool van Utrecht lijkt het aantal studenten een maat voor succes en krijgt de hio een imagoprobleem aangemeten.
Als studentenaantallen al een maat voor succes zouden zijn, dan doet het huidige aantal van vijfhonderd studenten (hio) niet onder voor de genoemde 550 bij een andere opleiding.
Een imago-probleem hebben we allerminst. Voor breed opgeleide software-ingenieurs met gedegen kennis van telematica weet de markt de hio in Utrecht al zeven jaar te vinden.
Het artikel illustreert wel de bestaande onduidelijkheid naar de markt. Daarom is één brede informatica-opleiding te verkiezen.
 
Drs. G. Spronk,
hoofd van de opleiding hio,
faculteit natuur en techniek,
Hogeschool van Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-20T00:00:00.000Z G. Spronk
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.