Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Het (hoger) onderwijs werkt al met Linux

In het artikel 'Linux ongeschikt voor onderwijs' (Computable, 9 april) wordt een idee de grond in getrapt, voordat het goed en wel besproken is. Daarom een aantal opmerkingen.

  • Het (hoger) onderwijs werkt al met Linux. Dat is mijn ervaring gedurende een aantal jaren. Idee voor een project: 'Studenten helpen Scholieren'.
  • Gebruikers kunnen Windowssystemen net zo eenvoudig 'om zeep helpen' als Linux.
  • Microsoft kent wel een centrale afdeling voor ondersteuning, maar die laat wel te wensen over. Veel problemen met systemen van Microsoft worden ook via nieuwsgroepen opgelost.
  • Als iedereen 25 jaar geleden dacht: 'Waarom zouden we met systeem x gaan werken als we later met y te maken krijgen?', dan zou de PC noch Microsoft bestaan.
  • Politiek en besturingssystemen hebben veel met elkaar te maken. Dat is aan de antitrustzaak in de VS te zien. Natuurlijk dient men zorgvuldig te overwegen of Linux een goed alternatief is. De kosten van een besturingssysteem maken immers maar een heel klein gedeelte van de totale kosten van een werkplek uit. Maar ik vind het leuk dat er ook in 1999 nog mensen zijn die durven dromen en die bij de keuze van een besturingssysteem democratische principes belangrijk vinden.
H. Dyks

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-23T00:00:00.000Z H. Dyks
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.