Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Wie zwijgt, stemt toe

Dit artikel delen:

Ict-gigant IBM mengt zich officieel niet in de onderhandelingen tussen overheid en Microsoft. Die twee praten over een contract om voor 147 miljoen euro de desktops van ministeries en gemeenten de komende vier jaar van Microsoft-software te voorzien. "Praten over contracten van anderen doen we nu eenmaal nooit", weert IBM ieder verzoek om commentaar af.

Intern is IBM helemaal niet blij met dit potentiële contract. Het geeft Redmond de kans om de nieuwste generatie bedrijfseigen software (.net) te verankeren. Zo timmert het de deur potdicht voor bedrijven die leuren met alternatieven voor Office, Exchange, Server 2003 en IIS. Niet alleen omdat het Microsoft is: dit is de laatste kans van de Nederlandse overheid om iets te doen aan de innovatieverstikkende en voor gebruikers gevaarlijke overheersing van één soort software.
Juist voor de alternatieven is Big Blue een van de bekendste voorvechters. Daarom zou het nu de mond open moeten doen. Juist bij deze overheidsdeal komt het er op aan een protest te laten klinken. Anders is om te beginnen alle aandacht die het voor Linux-en-vrienden vraagt verspilde moeite. Wat erger is: nu zwijgen betekent dat het monopolie al compleet is. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-17T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.