Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Stop met roken en drinken!

Dit artikel delen:

Een oproep om te stoppen met roken en drinken? Wat doet dat in een IT-vakblad? Als u zich dit afvraagt, heeft u volkomen gelijk, zeker als u weet dat de ikzelf een straffe roker ben en een lekkere screwdriver zeker niet versmaad. Enige uitleg is dan ook op zijn plaats.

Mijn oproep richt zich tot de topfunctionarissen bij overheid en bedrijfsleven die betrokken zijn bij het afsluiten van grootscheepse automatiseringsprojecten. En dan met name de overheidsfunctionarissen, want vanuit die hoek wijst men ons al jaren op de gevaren van drank en rookwaren.
Waarom nu deze oproep? Vorige week besteedde Computable uitgebreid aandacht aan de problemen tussen BiZa en Raet omtrent het salarissysteem. Dit leidde uiteindelijk tot kamervragen en vormde voor ons aanleiding om eens uit te zoeken hoe dergelijke problemen kunnen ontstaan.
In veel gevallen vinden de eerste contacten tussen IT-aanbieders en potentiële afnemers plaats onder het genot van een alcoholische versnapering en een lekkere sigaar. Het vastleggen van overeenkomsten wordt daarbij nogal eens verwaarloosd. "Grote deals worden gesloten op de achterkant van een sigarendoos", zegt IT-makelaar en conflictbemiddelaar B. Slijk op pagina 57 van dit nummer. Hij noemt geen bierviltjes, maar ik garandeer u dat die ook vaak als blocnote worden aangewend. En dan zijn we precies waar we wezen moeten.
Dames en heren topfunctionarissen: Stop alstublieft met roken en drinken. Viltjes en dozen zijn dan uit den boze en u blijft volledig bij de les. Contracten zullen dan weloverwogen worden gesloten. U dient hiermee niet alleen uw eigen gezondheid, maar ook die van de industrie en de staatskas. Ikzelf sluit gelukkig geen IT-contracten en steek er dus met een (voorlopig) gerust hart nog eentje op.
 
Henk Boot
Coördinator Nieuws Computable
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-27T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.