Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Verkopers kunnen aan de champagne

Dit artikel delen:

Wij kunnen weer rustig ademhalen. Het gaat in de Europese ICT-sector namelijk beter dan dit voorjaar werd verwacht.

In maart van dit jaar hielden de meeste waarnemers hun hart vast voor de ontwikkelingen in met name de tweede helft van dit jaar. De algemene verwachting luidde toen dat het millennium bedrijven zuinig zou maken. Maar nieuwe cijfers van de Eito, de European Information Technology Observatory geven reden tot vreugde. De groei van de Europese ICT-sector komt dit jaar namelijk uit op 10,7 procent, 1 procent meer dan de verwachting in maart.
Wat kunnen wij ons toch vergissen. Niet alleen zaten de onderzoekers er naast met de groeicijfers, maar ook blijkt nu dat - in tegenstelling tot de voorspelling - juist de millenniuminvesteringen de bestedingen in de laatste maanden van dit jaar opvoeren.
Bedrijven die hun millenniumzaakjes al op orde hebben, geven op dit moment eveneens veel geld uit aan IT; maar dan ten behoeve van de euro. In Nederland ligt de groei dit jaar op 10,0 procent, iets minder dan topjaar 1997. Daarmee blijven wij iets achter op het Europees gemiddelde.
Veel automatiseerders zullen deze jaarwisseling paraat moeten staan; sommigen op kantoor, anderen bij de telefoon. Of zij hun werk goed hebben gedaan, moet nog blijken. En de verkopers van hard- en software? Dat is gezien de cijfers wel duidelijk. Zij koersen af op een in commercieel opzicht knallende jaarwisseling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-29T00:00:00.000Z Mark Plekker