Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Hang de nationale driekleur buiten

Dit artikel delen:

Hoera, Roccade blijft in Nederlandse handen. Leve Getronics, leve Koning Risseeuw! Het was de laatste maanden spannend. Wie zou rijksautomatiseerder Roccade overnemen? Zouden het de Amerikanen van IBM zijn, voor wie geld geen rol speelt. Zouden het de Duitsers van Debis worden, die het beter proberen te doen dan Daimler met Fokker. Of zou het Getronics toekomen, dat al eerder samen met Roccade Raet overnam, om alvast wat te oefenen.

Het wordt dus Getronics en een golf van nationalistische overwegingen spoelt over IT-minnend Nederland. Culturen zouden beter aansluiten en het was toch merkwaardig geweest, wanneer de salarisadministratie van de ambtenaren door buitenlanders beheerd zou worden, zo klonk het in de gangen. Niemand die repliceert door te stellen dat Boeing toch ook niet klaagt nu het zo iets vitaals als zijn goederenstroom laat beheren door softwarebakkers uit Putten, The Netherlands.
Koning Risseeuw heeft het spel goed gespeeld. Eerst aansluiting zoeken. Vervolgens, als de Big Brothers uit het buitenland zich melden, terugvallen in de rol van de underdog, En en passant nog een buitenlandse bedrijf overnemen. "Wij hebben Roccade niet nodig voor onze expansie", en dan incasseren.
Als de boeken zijn gecontroleerd en de gesprekken met de minister zijn afgerond, is de concentratie van de IT-dienstverlening in Nederland weer een stap verder voortgeschreden. Wie zal Getronics overnemen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-10T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.