Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

'Hoe nu verder, Agnes?'

Dit artikel delen:

Hans Rutgers deelt de analyse van Tweede-Kamerlid Agnes Kant over de bureaucratisering in de zorgsector, maar vraagt zich af wat de oplossing is voor het probleem. Met andere woorden: hoe nu verder?

Het artikel van Agnes Kant (Computable, 1 augustus) vind ik een prima verhaal, en is volgens mijn ervaringen geheel correct. Wat nu ?
We concluderen dat de politiek niet stuurt. Is ze daar ook niet toe in staat, Agnes? We concluderen dat de politiek vervalt tot controleren, controleren, controleren tot we er bij neer vallen. Je ervaring met Cap Gemini strekt zich wat mij betreft uit tot de andere grote leveranciers: ze hebben er namelijk helemaal geen belang bij om met een (voor de klant) goede oplossing te komen. Integendeel, men genereert liever iets dat veel werk zal veroorzaken, eh....., factureerbare uren bedoel ik. Denk maar eens aan die Roel Pieper met zijn onzinnige, op elektronica gebaseerde systeem voor rekeningrijden. Goed voor Philips.
Dus hoe nu verder, Agnes?
Aangezien de grote it-bedrijven er geen enkele behoefte aan hebben om te komen tot een efficiënte inrichting van de Nederlandse infrastructuur, van wie verwachten we dat dan wél? Waarom maakt niet iemand in de Tweede Kamer eens een beschrijving van een (nationale) logische informatiearchitectuur? Zodat anderen daarop kunnen inhaken met een technische architectuur.
En als de Kamerleden dat niet kunnen, wie dan wel?< BR>
 
Hans Rutgers, specialist in it-vraagstukken

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-19T00:00:00.000Z Hans Rutgers
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.