Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Partij Van De interActie

Dit artikel delen:

In het artikel van vorige week over de websites van politieke partijen werd ook aandacht aan onze PvdA-site besteed.

Het lijkt er op dat alle aandacht en inspanningen om een goede site te bouwen resultaat hebben gehad, want onze site kwam er relatief goed af. De conclusie dat partijen nog veel meer kunnen doen dan nu is terecht. Mede met het oog op de verkiezingen in 2002 wordt dan ook nagedacht over hoe de PvdA-site verder verbeterd kan worden. De andere partijen doen dat ongetwijfeld ook.

Politieke partijen in Nederland zouden niet optimaal gebruik maken van Internet. De sites zorgen weliswaar voor informatievoorziening, maar de meeste partijen bieden te weinig mogelijkheid voor communicatie, schreef Roland van Wageningen vorige week in Computable. De vier grote partijen reageren.

Volgens Van Wageningen brengen de sites nog niet veel meer dan informatie en is er weinig aandacht voor interactie. De schrijver doet de PvdA op dit punt te kort. De website wordt namelijk als een effectief middel gezien om nieuwe ideeën op te doen. Er zijn dan ook al verschillende Internetdebatten georganiseerd. Sinds kort is de debatpagina vernieuwd en kunnen mensen het dilemma van de week bespreken en is er een 'open podium'.
Ook is er op andere manieren geëxperimenteerd om met mensen thuis te communiceren. Er zijn verschillende chatsessies georganiseerd. Daarnaast zijn partijbijeenkomsten op de site te volgen geweest. Tot nu toe waren deze experimenten nog niet erg bevredigend. Vooral het aantal deelnemers viel tegen. Dat mag uiteraard geen reden zijn om met het zoeken naar nieuwe vormen te stoppen. We zijn tevreden over hoe de site tot nu toe beoordeeld wordt, maar we realiseren ons dat wie nu nog voorop loopt morgen al weer ingehaald kan zijn.
 
Remco Dolstra
PvdA voorlichting

 
Het artikel:
 
Politieke partijen benutten mogelijkheden Internet onvoldoende
 
De Reacties van de vier grootste partijen
 
Chatten met Paul Rosenmöller
'Het CDA gaat in e-politics'
VVD biedt geïntegreerde site
Partij Van De interActie

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-25T00:00:00.000Z Remco Dolstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.