Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

VVD biedt geïntegreerde site

Dit artikel delen:

De VVD beschouwt Internet niet als een allesomverwerpend politiek fenomeen. Wel kan en moet de politiek gebruik maken van de mogelijkheden van ICT, aldus Philip van Veller en Petra Ginjaar.

De VVD was de eerste Nederlandse politieke partij met een eigen site. De voordien zelfstandige sites van partij, Tweede-Kamerfractie en Europese fractie werden begin dit jaar samengevoegd in een nieuwe Internetsite, http://www.vvd.nl. Bovendien levert ook de VVD-fractie in de Eerste Kamer input aan deze nieuwe site.
De geïntegreerde site is in de eerste plaats opgezet voor externe groepen als (potentiële) kiezers, (potentiële) leden, studenten en journalisten. Bezoekers vinden er actuele en betrouwbare informatie over de politieke doelstellingen en standpunten en de organisatie van de VVD. In onze visie is een goed onderhouden Internetsite een zeer effectieve en nuttige manier om de kiezer te informeren.
De huidige VVD-site is de basissite, welke de komende tijd nog verder wordt uitgebouwd. Daarmee zijn we wel voorzichtig. Chatten is niet leuk als zich een handjevol deelnemers aanmeldt, waaronder mensen onder schuilnamen met bizarre vragen en schunnige opmerkingen. Een forum moet 24 uur per dag worden gemonitord om racistische opmerkingen te weren, zo ondervonden wij met ons forum dat we op advies van het Meldpunt Racismebestrijding uiteindelijk hebben moeten sluiten. En zijn de resultaten van een digitale enquête representatief genoeg voor politieke doeleinden?
Ondanks deze relativerende opmerkingen bij de interactieve mogelijkheden van het Internet, is de VVD reeds bezig om nieuwe - voor een deel interactieve - modules aan de site toe te voegen. Tevens wordt later dit jaar via de site informatie verstrekt over alle afdelingen en indien deze een eigen site hebben, worden die lokale of regionale VVD-sites gelinkt aan onze landelijke site.
Onlangs heeft de VVD het jaarcongres van de partij integraal op Internet uitgezonden. De resultaten waren zeer bemoedigend en nieuwe toepassingen staan op stapel. Maar politiek blijft ook een kwestie van menselijk contact. Dat ondervinden we op onze zeer goed bezochte politieke avonden, die overigens ook op de agenda van http://www.vvd.nl worden aangekondigd.
 
 
Philip van Veller, voorlichter Tweede-Kamerfractie VVD,
Petra Ginjaar, partijvoorlichter

 
Het artikel:
 
Politieke partijen benutten mogelijkheden Internet onvoldoende
 
De Reacties van de vier grootste partijen
 
Chatten met Paul Rosenmöller
'Het CDA gaat in e-politics'
VVD biedt geïntegreerde site
Partij Van De interActie

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Weer een initiatief dat om zeep is gebracht door het Meldpunt Racismebestrijding.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-25T00:00:00.000Z Philip van (e.a.) Veller
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.