Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Nota Digitale Delta: Zoek het zelf maar uit

Dit artikel delen:

In 1995 verkende oud-bankier Scherpenhuizen Rom in opdracht van de regering de contouren van de elektronische snelweg in Nederland. Ook keek hij naar mogelijkheden om de infrastructuur voor elektronische diensten in Nederland te versterken. Maar toen de inkt van de rapporten droog was, brak een periode van diep stilzwijgen aan.

Het kabinet Paars I riep vervolgens in haar eerste regeerperiode dat Nederland de digitale brainport van Europa moest worden, waarna het opnieuw stil werd.
Minister Jorritsma doorbreekt deze rust nu met de presentatie van haar nota De Digitale Delta. Maar meldt die nota werkelijk iets nieuws? Eigenlijk niet. Bestaande initiatieven zijn onder een nieuwe noemer gebracht, extra geld komt er niet en er wordt lippendienst bewezen aan de thema's Kennis en Innovatie. O, ja: en het onderwijs moet beter. De algemene boodschap aan het bedrijfsleven luidt derhalve: zoek het zelf maar uit.
Ook het tweede Paarse kabinet rekent het kennelijk niet tot haar taak echt iets aan de digitalisering van de Nederlandse economie te doen. Als de dood om haar handen te branden blijft onze minister van Economische Zaken steken in voorwaardenscheppende papieren voornemens. Alle hoop is daarmee gevestigd op de Taskforce ICT, die al enige tijd namens de minister aan het vergaderen is. In september presenteert deze club haar bevindingen. Tot die tijd zal het wederom stil blijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-25T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.