Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Strak in het pak

Dit artikel delen:

Wie wel eens een beurs bezoekt, is gewend aan mannen in pakken die je graag willen uitleggen dat hun product of hun dienst je wereld zal veranderen. Voeg wat beurspoezen in strakke pakjes toe die vrolijk met folders wapperen over zaken waar ze nog nooit van gehoord hebben en het beeld is voor iedereen herkenbaar.

Op de laatste TINE was zelfs pornokoningin Kim Hollander van stal gehaald om wat publiciteit te genereren. Opvallend aan die beurs was ook de 'verkoophoek' die de naam MacExpo had meegekregen. Ik ken de Parijse tegenhanger vrij goed en er dient nog wel wat te gebeuren om ook hier in Nederland de naam MacExpo eer aan te doen. Wel een heel goed initiatief overigens.
Een weekje na de TINE vond de beurs Overheid&ICT plaats. Het bezoek hieraan was een verademing. Drukke stands met commerciële aanbieders, maar ook heel veel overkoepelende organisaties in overheidsland (ICTU, E-gem, Govcert, Gemnet et cetera) die zendingswerk verrichten onder de ambtenaren. Drukbezochte praatsessies over de digitale overheid, het niveau van serviceverlening en bijvoorbeeld de invoering van de nieuwe gemeentelijke basisadministratie (GBA).
Opvallend tijdens de gesprekken op de beurs was te horen dat theorie en de praktijk weliswaar nog flink uit elkaar liggen, maar dat alle partijen dat eigenlijk wel inzien. In de ambtenarij hebben de uitvoerders (gemeentesecretarissen, controllers, enzovoorts) en de bestuurders (wethouders, burgemeesters) ingezien dat het vijf voor twaalf is en dat men voor twaalf uur waarschijnlijk niet klaar is. Zelfs dienstverleners beloven geen gouden bergen, maar zien in dat er nog heel veel niet goed is en dat zij niet altijd de ultieme oplossing hebben. Wat een realisme. Maar hoewel iedereen wel beren op de weg ziet, is er toch een gemeenschappelijk belang en dat voel je ook als je met de mensen spreekt. Ook dat is een verademing. Wie wil er nu niet zijn parkeervergunning, paspoort of bouwvergunning vlot 's avonds achter zijn pc regelen in plaats van te moeten wachten op een window of opportunity van 30 minuten op woensdagmiddag als de zon schijnt. Iedereen is wel eens burger en kent dit probleem. Het gaat goedkomen... Alleen niet op tijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-06T00:00:00.000Z Roger Slangen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.