Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Ook een Silicon Valley? Dan eerst de subsidiekraan dicht

Dit artikel delen:

Hightech-kwekerijen van de overheid in Duitsland en andere landen zullen nooit die ongeëvenaarde spontaniteit van Silicon Valley kunnen opleveren, meent Gary S. Becker, winnaar van de Nobelprijs 1992, docent aan de Universiteit van Chicago en Fellow van het Hoover Instituut. Volgens hem pakt Europa het faliekant verkeerd aan.

In heel wat landen benijdt men de positie van Silicon Valley als 's werelds middelpunt van de computer-, software- en Internetindustrie. Andere landen hebben besloten subsidies te gebruiken om de groei van hun eigen hightech-clusters te bevorderen. Na een jarenlange vergelijking van Silicon Valley met het Hoover Instituut van Stanford University, ben ik tot de slotsom gekomen dat een dynamisch bedrijfsleven gebaat is bij een flexibele economische omgeving en niet bij een door de overheid gestuurd beleid voor het bedrijfsleven.

 
De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-21T00:00:00.000Z Business Week