Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Ministeriële handstand

Dit artikel delen:

Je mag van minister Van Boxtel zeggen wat je wilt, maar hij heeft ontegenzeggelijk méér in huis dan een knappe handstand op het gazon van het Catshuis alleen. Met een bewonderenswaardig elan stuurt hij nota's, ideeën en commissies het veld in om de noodzaak van het inzetten van ict door de overheid te propageren, te bepleiten en te onderzoeken. De jongste loot aan zijn boom zal zich binnenkort officieel ontvouwen: een commissie die de ict bij de (rijks)overheid mag onderzoeken.

Voorwaar geen simpele opgave. Tenminste, als het onderzoek meer zal behelzen dan een uitputtende opsomming van hardware, software en diensten. Als de commissie het in de zes maanden van zijn bestaan aandurft de vinger te leggen op vele zere plekken van verkokering, en langs elkaar heen werken.
Het moet een zware commissie worden, vindt Van Boxtel. Met naar we mogen hopen een heel zware voorzitter (m/v). En de dames en heren mogen de borst natmaken. Want de wakkere ambtenaren in Den Haag en de provincie- en de gemeentehuizen van Nederland zullen zeker niet zonder slag of stoot het moede hoofd in de schoot leggen. Lees de geirriteerde woorden van secretaris-generaal Bekker van VWS in de opening van de krant er maar op na.
Vriend en vijand zijn het er over eens: ict faciliteert, maakt mogelijk. De echte revolutie moet van elders komen. Met de burger op de barricade. En alle macht aan de begingebruiker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-02T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.