Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Gates in het Catshuis

Dit artikel delen:

Bill Gates bezoekt de lage landen. Na België is Nederland aan de beurt. Ditmaal komt hij niet om zich op Nijenrode tot professor te laten kronen of om vele miljoenen aan een boot te spenderen. Nee, deze week bezocht Gates het Catshuis. Maar liefst vijf ministers vonden het interessant genoeg om hun agenda vrij te maken voor de grootste softwareleveranciers ter wereld.

Waar hebben ze het over gehad? Waarom vonden zoveel bewindvoerders het de moeite waard om met een productleverancier om de tafel te zitten?
Hierbij een greep uit de vermoedelijke notulen:
Punt 1: Kok laat zich uitleggen hoe een muis werkt. Hij is vermoedelijk Nederlands bekendste digibeet en kan wat onderricht gebruiken.
Punt 2: Zalm en Gates praten over publieke optredens en het incasseren van taarten en wisselen nog wat wetenswaardigheden uit over de plannen om het inruilen van PC's fiscaal te stimuleren.
Punt 3: Minister Hermans vraagt Gates om de nieuwste versie van MS-DOS voor zijn oude computers op de scholen.
Punt 4: Mevrouw Netelenbos wil van Gates weten of zijn besturingssysteem CE voor de autocomputer ook rekeningrijden aan kan.
Punt 5: En onze IT-minister, de heer Van Boxtel; hij krijgt opnieuw te horen dat alle Microsoft-programmatuur millenniumbestendig is en als dat niet zo is de 'bug fixes' van Internet gehaald kunnen worden.
Punt 6: Mevrouw Jorritsma wijst Gates op de succesvolle wijze waarop de Nederlandse Mededingingsautoriteit oneerlijke concurrentie te lijf gaat.
Punt 7: Wat verder ter tafel komt: Gates vraagt waarom Nederland bovengemiddeld scoort bij illegaal gebruik van software. Het kabinet stelt hem een nota in het vooruitzicht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-05T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.