Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Balans opmaken

Dit artikel delen:

High Tech Connections 2004 zit er op. Twee dagen lang netwerkte een boven verwachting grote Nederlandse handelsdelegatie van vroeg tot laat met Amerikaanse ict-bedrijven om de Nederlandse informatie- en communicatietechnologie nadrukkelijk op de kaart te zetten.

Een programma met topsprekers uit de Verenigde Staten en Nederland was de trekker, indringend netwerken het doel van de missie, een initiatief van staatssecretaris Karien van Gennip van Economische zaken en de Amerikaanse ambassadeur Clifford Sobel. Wederzijds profijtelijke contacten en contracten, daar ging het om in het hart van Silicon Valley.
Genetwerkt is er volop, maar beslist niet alleen met de Amerikanen. Veel Nederlandse bedrijven gebruikten High Tech Connections vooral als platform om elkaar eens veel uitvoeriger te spreken. Met concrete deals op zak is bijna niemand uit de Valley teruggekomen, maar dat was ook niet de bedoeling. De winst zit hem vooral in het feit, dat de voedingsbodem daarvoor met High Tech Connections nog eens extra is bemest.
Voor staatssecretaris Karien van Gennip wordt het nu pas echt spannend. Wat gaat de met zo veel energie en inzet opgetuigde Nederlands-Amerikaanse uitwisseling de komende tijd concreet opleveren? Blijkt het High Tech Connection Forum in Silicon Valley inderdaad die zo gewenste prikkel tot (verdere) innovatie?
Die balans zal zeker moeten worden opgemaakt, ver voordat High Tech Connections over enige tijd in Nederland op herhaling gaat.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-23T00:00:00.000Z William ten Brink
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.