Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Markt-onconform

Dit artikel delen:

Haalt het nieuwe ITO 2005 nog? De vroegere Informatie en communicatie Technologie Organisatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken is per afgelopen januari opgegaan in de nieuwe organisatie ISC. Dit is een fusie tussen ITO en de ICT-Service Coöperatie Politie, Justitie en Veiligheid.

De integratie tussen het veel grotere ITO (400 man) en ISC (60 man) tot het 'nieuwe' ISC is in eerste instantie bedoeld voor een betere serviceverlening aan de politie. Het ISC krijgt een uitvoerende rol als ict-dienstverlener. De mooie plannetjes worden bedacht door de Coöperatie Informatiemanagement Politie. Door een goede scheiding aan te brengen tussen vraag (CIP) en aanbod (ISC) van ict verwachten de Nederlandse bromsnorren een einde te maken aan de gefragmenteerde en verouderde informatiehuishouding.
Wie of wat kan er nog roet in het eten gooien? Het C2000-project? De coördinatie voor dit miljoenenverslindende project daarvoor is afgepakt van het ITO en valt nu direct onder het ministerie van het BZK. Maar de ITO-medewerkers die hiervoor nodig zijn, worden uitgeleend aan BZK. Wie vorige week de reportage van Zembla heeft gezien over de problemen rond de invoering van C2000 en de kwaliteit van de programmatuur, houdt zijn hart vast of er eind dit jaar wel op een goede afloop kan worden getoast. Mocht het digitale communicatieproject alsnog mislukken, dan heeft dat ook een grote negatieve uitstraling op het ISC.
Daarnaast bestaat het gevaar dat behalve het ministerie van Justitie meer traditionele klanten eens ongedwongen willen 'winkelneren'. Ook voor overheidsorganisaties is het in deze harde tijden van bezuinigingen machtig interessant om bijvoorbeeld het netwerkbeheer zestien miljoen goedkoper in te kopen door direct met de telecomspecialist zaken te doen dan via het ITO, zoals uit Computable van deze week blijkt.
Kortom, het wordt zonneklaar dat het ISC dit jaar niet mag verzaken en zich marktconform moet opstellen. Anders gaan andere partijen er met de ict-buit vandoor.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-16T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.