Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Wij Beatrix, enz., enz.

Dit artikel delen:

In 1997 heeft politiek Nederland de IT ontdekt. Niet zozeer als bron van vreugde, maar als bron van problemen: het jaar 2000 staat op de agenda en Roccade is niet verkocht.

De kersttoespraak van onze Koningin maakte duidelijk dat zelfs het staatshoofd zich realiseert dat automatisering langzaam maar zeker elke vezel van de samenleving raakt. Opmerkelijk was dat ook zij somberde over de verworvenheden van de informatiesamenleving. De meest recente vrucht van de IT-sector, Internet en e-mail, werkt volgens de Koningin in de hand dat relaties en onderlinge contacten vluchtig en oppervlakkig worden.
Daar heeft de majesteit een punt te pakken. Het is inderdaad verontrustend om te zien hoe het met de kwaliteit van veel e-mailberichten is gesteld. Het gaat dan niet zozeer om de taalkundige kwaliteit, daar is nog overheen te lezen, maar veeleer om de grofheid van berichten.
Nu moet er niet al te romantisch gedaan worden over de handgeschreven brief. Maar het elektronisch berichtenverkeer laat zien dat er niet of nauwelijks wordt nagedacht over het mogelijke effect van een boodschap bij de ontvanger. De jijbakken zijn niet van de lucht en er wordt in een soort commandotaal met elkaar gecorrespondeerd.
Er ligt voor opleiders een prachtig terrein braak. Na de waarschuwing van het staatshoofd is het wachten op de eerste cursussen effectief communiceren via Internet.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

In 1979 op de Bontekoeschool in Amsterdam werd een video opname gemaakt en uitgezonden van een bezoek van koningin Beatrix op school. Dit werd destijds uitgezonden via het NOS. Ik ben op zoek naar informatie hoe ik aan deze opname kan komen. Ik hoop op een reactie over bovenstaande. Vriendelijke groeten, S.A. Ogretici

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-09T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.