Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Teveel sympathie voor 'David'

Dit artikel delen:

Ik snap niet waarom een blad dat zich objectief wil noemen, het toelaat dat er alleen maar getrapt wordt naar Microsoft.

Linux is een leuk besturingssysteem, maar wordt zelden gebruikt voor bedrijfskritische zaken. Met Windows 2000 heeft Microsoft een stabiel besturingssysteem afgeleverd dat een hoop taken goed kan afhandelen. Dat er veel gaten worden gevonden in Microsofts Internet Information Server is niet meer dan 'logisch'.
Waarom ? Omdat het altijd interessanter is tegen een grote partij aan te trappen (David tegen Goliath), dan tegen een relatief kleine partij. Zowel in de webservers van Microsoft als in de webservers die op Linux (klonen) draaien zitten onvolkomenheden of programmeerfouten, die het mogelijk maken systemen over te nemen, of andere 'grappen' uit te halen. Begrijp goed, n� komen deze fouten (dit kunnen ook TCP/IP-'protocolstacks', Telnet-implementaties of op andere rfc-specificaties gemaakte applicaties of technieken zijn) er wel uit, terwijl ze er al jaren inzitten. Is het dan fair om deze lekken in de beveiliging alleen maar op Microsoft af te schuiven? Linux gaat in mijn optiek op deze manier dezelfde kant op als Java, en dat is jammer. Er is voldoende ruimte voor verschillende besturingssystemen, maar laten we het wel fair houden en niet altijd één partij de zwarte piet toe te wijzen.
Wellicht is de manier waarom Microsoft zaken doet niet altijd zo correct als we zouden willen, maar vergeet niet dat dit bedrijf in 1980 een kabouter was en nu door keihard werken in de top 3 van de grootste bedrijven ter wereld zit. Dat is toch lovenswaardig.
 

Dave Dekkers Roosendaal

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-09T00:00:00.000Z Dave Dekkers
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.