Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Goed dat het Krakershandboek er is

Dit artikel delen:

Bestseller in de Verenigde Staten: een handboek vóór systeembeheerders tégen hackers, geschreven door een hacker. Het gaat om 'Maximum Security: A Hacker's guide to protecting your Internet site and network' (ISBN: 1575212684).

Systeembeheerders en IT-managers bekritiseren echter de uitgever, Macmillan Computer Publishing. Zij vinden dat zulke informatie niet vrij verkrijgbaar zou moeten zijn.
 
Maximum Security leert hoe een webserver te beveiligen (of te kraken) is, hoe je eenvoudig computervirussen maakt en meer. Al die informatie is ook eenvoudig te vinden op Internet. Over het boek wordt volop gedebatteerd in nieuwsgroepen voor hackers.
Ik ben van mening dat dergelijke boeken veel aandacht verdienen. Je bent als systeem- of netwerkbeheerder verplicht om voor een goede beveiliging te zorgen, en als leverancier om je afnemers daartoe in staat te stellen. Helaas vormen onbekendheid, onwil, tijd, geldgebrek en dergelijke vaak een barrière om hier iets aan te doen. Het is goed dat de noodzaak hiermee wordt aangetoond en dat de bronnen worden opengelegd.
 
Remco Bakker, Pointnet Security Systems, Putten

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-03T00:00:00.000Z Remco Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.