Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Goede voornemens

Dit artikel delen:

Wat houden we er rond Oud en Nieuw van om lijstjes te maken met de beste films, de beste sportlui enzovoort. Al even leuk is het goede voornemens te verzinnen, in de wetenschap uiteraard dat de meeste daarvan tegen eind januari alweer onder stapels andere lijstjes bedolven liggen, korte termijn to do-lijstjes om uitslaande ict-brandjes te blussen bijvoorbeeld.

Misschien moeten we op de ict-afdelingen maar eens gaan kijken naar al die punten waar we als ict'ers steeds op aangevallen worden. Wat dacht u ervan eindelijk eens werk te gaan maken van een echte beveiligingspolitiek binnen het bedrijf, zodat u als ict-afdeling niet langer als een gek moet staan hozen als uw infrastructuur weer eens zo lek als een mandje blijkt? Misschien kan u ook nog eens bekijken hoe de bestaande infrastructuur te optimaliseren valt, zodat u de gebruikers binnen het bedrijf meer diensten kan leveren zonder nodeloze nieuwe investeringen. Meer werk maken van de communicatie tussen de zakelijke gebruikers en de automatiseringsafdeling is allicht ook een mooi aandachtspunt. Laat voortaan dus termen als 'bottom line' en 'return on investment' uit uw mond rollen als was u topanalist bij een investeringsbank.
Staat u alleen met al die goede voornemens? Nee, ook Computable gaat er dit jaar fors tegenaan. Dit jaar vieren we onze vijfendertigste verjaardag als Nederlands leidende ict-vakblad. Dat merkt u meteen in deze editie. Om de week plaatsen we vanaf nu op pagina 5 een foto uit de rijke geschiedenis van de automatisering. Verder houden we een serie interviews met mensen die in Nederland meewerkten aan de opbouw van de ict-branche. Van andere nieuwe initiatieven hoort u als lezer natuurlijk het eerst.
 
PS: U zal mij, hoofdredacteur van Computable's Belgische zusterblad Data News, de komende weken vaker zien opduiken in uw lijfblad. Als hoofdredacteur ad interim vervang ik Cindy Curré, tot een nieuwe hoofdredacteur aangesteld is.

 
José Delameilleure

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-10T00:00:00.000Z José Delameilleure
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.