Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Security stimuleert vraag naar storage

Dit artikel delen:

In tijden van crisis moeten ict-resellers creatief op zoek gaan naar nieuwe verkoopkansen! Wat zijn nog steeds groeimarkten en hoe kunt u daar het beste op anticiperen? Één van de meest interessante groeimarkten van dit moment is security. Dat wordt ook door Gartner bevestigd in een recent gepubliceerd marktonderzoek. De groei en het belang van beveiliging heeft echter ook gevolgen voor de markt van opslagproducten. Deze pikt een behoorlijke graan mee.

Nu is security echter een heel breed vakgebied, variërend van antivirus software tot en met intelligente ip-netwerkcamera's. Hoewel ip-camera's op het eerste gezicht misschien niet uw specialiteit lijken, biedt deze apparatuur zodanig interessante omzetkansen dat een verdere verkenning absoluut is aan te raden. Zeker gezien de bijbehorende behoefte aan netwerkgebaseerde opslagcapaciteit.

Vervangingsmarkt

Ingewijden weten dat de beveiligingswereld nog aan de vooravond van digitalisering staat, net zoals de telecomwereld medio jaren '90. Dit betekent dat er nog een gigantisch aantal analoge camera's moeten worden vervangen door hun digitale opvolgers. Gezien het feit dat moderne ip-camera's eigenlijk complete computers met ogen en oren zijn (audio/video), hebben ict-resellers een betere uitgangspositie voor die vervangingsmarkt dan de traditionele beveiliginginstallateurs.

Zeker omdat de hoge resolutie videobeelden van tegenwoordig ook de vraag naar opslagcapaciteit stimuleren. En wie is er beter thuis in nas-oplossingen en virtualisatie van de beschikbare opslagcapaciteit dan een ict-reseller of beveiligingsinstallateur?

Natuurlijk moet iedere reseller zelf bepalen voor welke toepassingen men wel of niet de ict- oplossingen levert. Als camera's voor jezelf een brug te ver zijn, behoort het samenwerken met lokale beveiligers ook tot de mogelijkheden. Behalve de al genoemde centrale opslag-oplossingen voor grote installaties, is er ook een groot aantal mkb-ondernemers die maar enkele camera's nodig hebben.

De videobeelden daarvan moeten echter nog steeds ergens worden opgeslagen. Verder heeft diezelfde ondernemer voor zijn camera's misschien ook wel behoefte aan Power over Ethernet of draadloze netwerkverbindingen. Voor business development moet je wel ‘out-of-the box' willen denken. Kansen zijn er namelijk altijd!

Henk Schotman, business development manager Benelux Mobotix

(Deze opinie is eerder verschenen op www.channelweb.nl)
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

>> Dat wordt ook door Gartner bevestigd

En sinds wanneer is dat een argument? Gartner, Forrester en consorten zijn de grootste bullshit generators die er rondlopen! Schuif ze een zak geld toe en je krijgt een onafhankelijk rapport die stelt dat jouw business de beste investering is, de beste kansen biedt, etc. etc.

Computable, doe zelf onderzoek, voeg zelf iets toe aan het nieuws. Bedrijven zoals Gartner zijn gewoon niet (meer?) betrouwbaar, dat bewijzen ze dagelijks.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-09T10:22:00.000Z Henk Schotman