Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Juni topmaand beveiligingsupdates

Dit artikel delen:

Computable Expert

Maarten Hartsuijker
Security Consultant, Classity. Expert van Computable voor het topic Security.

Als we dit jaar een maand konden nomineren voor de maand van de beveiligingsupdates, dan zou juni nu al hoge ogen gooien. Zeker daar waar het browserplugins betreft. De afgelopen dagen kwamen vrijwel alle belangrijke leveranciers van veel gebruikte (en aan de browser gekoppelde) software met updates. Een kort overzicht:

6 juni 2011
Videolan geeft versie 1.1.10 vrij. De update verhelpt 1 ernstig beveiligingsprobleem in de manier waarop de software met playlists omgaat.
http://www.videolan.org/security/sa1104.html

7 juni 2011
Oracle brengt Java SE 6 Update 26 uit. De update verhelpt 17 beveiligingsfouten.
http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index-jsp-138363.html

14 juni 2011
Adobe brengt updates uit voor Adobe Reader (10.1) en Adobe Acrobat (8.3 en 9.4.5). Achter de updates schuilen 13 CVE dossiers met beveiligingskwetsbaarheden.
http://www.adobe.com/support/security/bulletins/apsb11-16.html

14 juni 2011
Adobe update shockwave naar versie 11.6.0.626. Achter deze update schuilen maar liefst 25 CVE dossiers.
http://www.adobe.com/support/security/bulletins/apsb11-17.html

14 juni 2011
Adobe geeft een update vrij voor diverse Flash distributies (10.3.181.26). Het overgrote deel van de internetters gebruikt Flash in de browser voor het afspelen van filpmjes en andere dynamische content.
http://www.adobe.com/support/security/bulletins/apsb11-18.html

Omdat al deze software aan de internetbrowser gekoppeld kan zijn, hoeven hackers gebruikers veelal alleen maar naar een website te lokken om op de pc te kunnen inbreken. Deze eigenschap maakt het extra belangrijk voor gebruikers en bedrijven om hun software bij te werken. Op de volgende pagina wordt een eerste indicatie afgegeven of de browser plugins van een pc up-to-date zijn.

Naast de bovenstaande software-updates die gebruikers en beheerders vaak vergeten bij te werken, bracht ook Microsoft in juni een groot aantal beveiligingsupdates uit. Maar liefst 34 beveiligingsfouten worden verholpen in 16 updates. Microsoft geeft 9 van deze updates een zeer hoge prioriteit. Meer informatie is beschikbaar op: http://www.microsoft.com/netherlands/technet/security/bulletin/ms11-jun.mspx.

Voordat de vakanties van start gaan rest ons dus nog een schone taak om al onze werkplekken weer bij te werken met de laatste beveiligingsupdates.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-16T12:49:00.000Z Maarten Hartsuijker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.