Musk trok zelf de kabels uit Twitter-servers

Dit artikel delen:
Elon Musk

Een maniakale ondernemer die geen tegenspraak duldt en wiens grillen grote gevolgen hebben voor zijn bedrijfsvoering. Dat beeld komt naar voren in de verschenen biografie van Elon Musk. De techondernemer zou uit woede over de tijdsduur van een verhuizing van servers van Twitter zelf de kabels eruit hebben getrokken. Resultaat: het sociale-mediumplatform was twee maanden instabiel.

Auteur van de biografie is de Amerikaanse historicus Walter Isaacson. Hij tekende eerder het verhaal over Steve Jobs en Albert Einstein op. Het boek over Musk staat vol met smakelijke anekdotes over de twee jaar waarin de biograaf hem volgde.

Aan NOS-correspondent Rudy Bouma vertelt Isaacson hoe de ondernemer achter Tesla, X (voorheen Twitter) en Starlink te keer gaat als hij zijn zin niet krijgt. Zo zou Musk vorig jaar vlak voor kerst woedend zijn geworden op zijn ingenieurs toen hij hoorde dat een verhuizing van de servers van Twitter naar een nieuwe, goedkopere locatie zes tot negen maanden zou duren. Musk vloog zelf naar het datacentrum, negeerde de beheerder en kroop over de vloer om kabels los te trekken. De servers zijn door een verhuisbedrijf afgevoerd. Later heeft Musk toegegeven de impulsieve actie te betreuren.

Starlink en Oekraïne

Isaacson sprak ruim 140 mensen rondom Musk en liep twee jaar met de ondernemer mee. Hij schetst het beeld van een maniakale ondernemer die met zijn bedrijf SpaceX de missie heeft om de mens naar een multiplanetaire toekomst te leiden. Ook blijkt uit het boek dat Musk via zijn Starlink-satellieten direct invloed heeft in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Uit angst voor de gevolgen van een drone-aanval op een Russische vloot bij de Krim zou hij het de Oekraïners onmogelijk hebben gemaakt om in dat gebied drones met explosieven af te vuren via een satellietinternetverbinding van Starlink. Hij vreesde na gesprekken met Russen voor een nucleaire escalatie van het conflict

Op andere vlakken toont Musk zich minder humaan. Hij zou 85 procent van het personeel van het voormalige Twitter hebben ontslagen en overblijvers gedwongen hebben om te slapen op kantoor om hun werk af te krijgen.

Ook wist de biograaf allang voordat de techondernemer 44 miljard dollar voor Twitter neertelde, dat hij het platform wilde omdopen naar X en er een alles-in-één-app van wilde maken. Zoals bellen, sociale media en betalen in één app. Inmiddels is in een aantal Amerikaanse staten al een aanvraag gedaan om via X geld te versturen.

Het boek van 704 pagina’s komt in Nederland uit op 12 september bij uitgeverij Spectrum.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat verhaal van die Drone-aanvalllen heeft Walter Isaacson inmiddels gerectificeerd. StarLink heeft vanaf het begin van de oorlog niet gewerkt op en rondom de Krim. Dus ver voordat er sprake was van Drone-aanvallen. Vermoedelijk kreeg Isaacson te horen dat dat uitgeschakeld was maar heeft ie even vergeten te vragen sinds wanneer dat uitgeschakeld was.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-11T12:23:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.