Dataiku kadert data science met museum en strip in

Dit artikel delen:

Met een online-museum over data science en een strip waarin portretten van twaalf pioniers poogt Dataiku een beter begrip te kweken voor dit werkveld waar het accent ligt op artificiële intelligentie (ai). Zo vindt het het bedrijf dat ai een alledaags verschijnsel zou moeten worden.

Het van origine Franse Dataiku levert een data-scienceplatform waarmee klanten zelf kunstmatige intelligentie (ai)-projecten kunnen opzetten om hun bedrijfsprocessen te analyseren en ondersteunen. Het bedrijf staat op het standpunt dat ai door iedereen gebruikt moet kunnen worden. Rond de technologie hangt nog te vaak een zweem van complexheid. Dat kan deels worden weggenomen door voorlichting met ook oog voor de ethische kanten rond het toepassen van kunstmatige intelligentie.

Eerder al liet Dataiku een documentaire maken over data science en ai en ondersteunt het de podcast Banana Data. Nu komt het bedrijf met een online museum - History of Data Science - en de 'graphic novel' ‘Innovators of Data Science: From Bayes to Bayesian Neural Networks’. In het museum staan de voorlopers en hedendaagse onderzoekers van data-wetenschap centraal. Op de site staan artikelen over data science en ai-innovaties en interactieve ervaringen, zoals ‘Beat the Linear Algorithm Regression game’.

In het stripboek staan de verhalen van twaalf vorsers die van grote invloed zijn geweest op het huidige werkveld van datawetenschap: Thomas Bayes, Pierre-Simon Laplace, Carl Friedrich Gauss, Ada Lovelace, Ronald Fisher, Alan Turing, Claude Shannon, Geoffrey Hinton, Yann LeCun, Jürgen Schmidhuber, Yoshua Bengio en Bernhard Schölkopf. De stripmakers zijn Sandrine Martin, Gilles Warmoes, Philippine Brenac, Kelsey Suleau, Sheina Szlamka en Tristan Garnier. Elke maand verloot Dataiku vijfhonderd exemplaren onder inschrijvers. Op de site valt als voorproefje de biostrip van Alan Turing te lezen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-27T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.