Thales werft securitytalent via escaperoom op vakbeurs

Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo

De escaperoom van Thales

Bezoekers van de beurscombinatie Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo treffen op de stand van securityspecialist Thales een grote witte box aan. Die kamer van zo’n twee vierkante meter is een escaperoom waarin deelnemers hun vaardigheden testen. Zij moeten binnen tien minuten diverse puzzels oplossen en een code kraken om weer naar buiten te komen.

Het scenario is gebaseerd op een reële dreiging. Een hacker heeft via een usb-stick het computersysteem geïnfiltreerd. Binnen tien minuten moet diverse puzzels worden opgelost, om zo een nationale ramp te voorkomen.

‘Cybersecurity is topsport’, zegt Judith Williams van Thales. ‘Het is alsof je alle onderdelen van de olympische tienkamp tegelijkertijd moet doen. Om je staande te houden onder de druk van de groeiende dreiging uit cyberspace, is een speciaal talent nodig. Via deze escaperoom testen wij op een creatieve manier de vaardigheden van securityexperts om een eerste selectie te maken.’

De escaperoom debuteerde tijdens de Cyber Security Week in september dit jaar. De studenten die tijdig buiten de deur stonden, zijn uitgenodigd voor een diner met de Nederlandse directeur van Thales.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-02T11:57:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.