Noorse Navy Seal zoekt tech-uitblinkers

Startup-generator Antler komt naar Amsterdam

Heb je de spike? Yeah, meld je dan aan voor het Antler-programma en krijg hulp bij het vinden van mede-oprichters en het opzetten van een startup met internationale groeipotentie. Vanaf mei 2019 strijkt de startupgenerator- die actief is in Singapore, Stockholm, Londen en Sydney- neer in Amsterdam. Het investeringsvehikel van de Noorse ex-commando Magnus Grimeland struint de hoofdstad af op zoek naar techtalent.

Voor wie het enthousiasme ontgaat: startupgenerator Antler is een durfinvesteerder op zoek naar uitblinkers om disruptieve tech-bedrijven op te richten. In tegenstelling tot traditionele startupaccelerators - die beginnende bedrijven steunen – zoekt Antler naar individuen met ondernemerspotentieel en richt zich op het wegnemen van de belangrijkste hindernissen voor hen om een bedrijf te starten. Nadat het eerste Antler-programma in Singapore in 2018 leidde tot dertien snelgroeiende nieuwe techbedrijven, spreidt de organisatie nu haar vleugels uit naar andere steden, zoals Stockholm, Londen, Sydney en nu ook Amsterdam.

Geen onbelangrijk detail: Antler is opgericht door Magnus Grimeland, een voormalig 'McKinseyaan', Noorse Navy Seal en mede-oprichter van online modehuis Zalora. Nou, dan weet je het wel, die weet van wanten. Youri Doeleman, partner bij Antler in Nederland, vertelt dat de bruisende Amsterdamse startupscene de ideale voedingsbodem heeft. ‘Aan de ene kant hebben verschillende accelerators en incubators de weg voor ons geplaveid. Aan de andere kant zijn investeerders aan het opschalen en laten een gat voor startkapitaal achter.’

Doeleman legt uit dat de zoektocht zich primair richt op mensen en niet op een bedrijfsidee an sich. Ook geeft Antler niet zozeer om een specifieke opleiding of werkervaring, maar gaat het om drie belangrijke elementen: spike (iets waar je in uitblinkt), gedrevenheid en doorzettingsvermogen. Doeleman: ‘Dit geeft ruimte om personen met verborgen potentieel te vinden. Veel van hen maken nooit de sprong naar het ondernemerschap of doen dat niet succesvol vanwege - onder andere - het ontbreken van een goede partner. We willen deze mensen in staat stellen om de sprong te wagen en bedrijven op te bouwen die een positieve impact hebben op de maatschappij.’ 

New York en Nairobi

En dat programma? Dat is behoorlijk intensief om de deelnemers een voorsprong te geven in het lanceren van hun startups. Vanaf het moment dat deelnemers hun baan opzeggen worden ze dagelijks begeleid en natuurlijk uitgedaagd. Iedere week komen succesvolle tech-ondernemers hun persoonlijke verhaal vertellen en adviseren ze de deelnemers. Het complete programma, waarbij iedere deelnemer een beurs van circa 2.500 euro per maand ontvangt, bestaat uit twee fases die samen vijf maanden duren.

Later in 2019 zal Antler ook programma's in New York en Nairobi lanceren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-01T09:09:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.