Keihard trainen voor het NK Serverwerpen

Fotocredit: Dutch Cloud Community (DCC).

De tiende editie van het Nederlands Kampioenschap Serverwerpen staat voor de deur. Donderdag 8 september strijden ict’ers tijdens een zomerbarbecue in Nieuwegein om de felbegeerde titel. Wie smijt de server het verst weg? Daar gaan zelfs heuse trainingen aan vooraf.

Bij het NK Serverwerpen gooien de deelnemers een ongeveer vijftien kilo zware 1U-server zo ver mogelijk de baan op. Wie de rackserver, met een hoogte van één rackeenheid, het verst gooit, heeft gewonnen. De wedstrijdservers worden na het evenement gerecycled.

In 2021 werd het NK gewonnen door Oscar Pouwels met een worp van 11,4 meter. Het Nederlands record staat sinds 2018 op naam van Ernie Sophia. Sophia kan dit jaar door vakantie niet aanwezig zijn, maar heeft twee gespierde collega’s getraind om het record te verbreken (zie video). ‘Trek handschoenen aan voor extra grip’, deelt hij als tip aan de ruim dertig deelnemers. 

'Alles eruit gooien'

Het evenement vindt plaats tijdens het Summer BBQ-evenement van de Dutch Cloud Community. Het is één van de hoogtepunten tijdens dat netwerkevenement waar zo'n 250 man op afkomt en wordt georganiseerd door Ynvolve en Digital Realty (voorheen in Nederland actief als Interxion). Geïnteresseerden melden zich hier aan.

Melissa Scholten, communicatie-manager van Digital Realty: 'Corona heeft voor de ict-sector niet tot veel stilstand geleid. Door de versnelde digitale transformatie bij bedrijven en organisaties hebben veel collega’s het juist drukker dan ooit. Met het vele thuiswerken, kijken we ernaar uit om weer samen te komen, actief te zijn en lekker alles eruit te gooien.'

keihard trainen voor het NK Serverwerpen 2022

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Owja, wat betreft de uitslag in categorie Veteranen : Winnaar werd Rob Koelmans met een Fujitsu serverworp van 15 meter, recht de vuilcontainer in.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-01T16:14:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.