DHPA Techfest breidt uit met Cloud Olympics

Het serverwerpen zal nu voor het eerst onderdeel uitmaken van de overkoepelende ‘Cloud Olympics’

Na een eerste editie van het DHPA Techfest vorig jaar, breidt het festival voor en door technici uit de cloud- en hostingsector uit met een sportieve en competitieve tak: de Cloud Olympics.

Op 24 mei 2018 zal in het Naarderbos bij Naarden het startschot gegeven worden voor alweer de zevende editie van het NK Serverwerpen - een voor de sector unieke en ludieke activiteit die steeds populairder wordt. Het serverwerpen zal nu voor het eerst onderdeel uitmaken van de overkoepelende ‘Cloud Olympics’.

Nieuw dit jaar is de Deploy Contest, waar technici hun deployment skills kunnen laten zien en zo snel mogelijk een server aan de praat moeten krijgen. Daarnaast wordt de vindingrijkheid van teams getest in een VR Escape Room.  ‘Het idee achter de Cloud Olympics is dat we continu speelse elementen willen toevoegen aan Techfest, puur gericht op technici uit onze sector’, zegt Ruud Alaerds, directeur van de Dutch Hosting Provider Association (DHPA). ‘Met de komst van de Deploy Contest en VR Escape Room wordt ook beroep gedaan op de technische en creatieve vaardigheden van de aanwezige techneuten, in plaats van alleen de fysieke kracht die nodig is bij het serverwerpen.’

De onderdelen vallen wel onder dezelfde koepel, maar worden los van elkaar beoordeeld. Er zijn aan het einde van de dag dus drie grote winnaars.

Robots, quantum computing, serverless computing

Er komen ook verschillende sprekers op het feest. Hoogleraar Maarten Steinbuch zal zich buigen over de vraag of robots onze vrienden kunnen worden, Cor van der Struijf van IBM duikt in de wereld van quantumcomputing en Marcel Panse van Unless.com legt uit hoe serverlesscomputing eigenlijk werkt.

Voor aanstormend technisch talent is er een Academy Track - een programma speciaal opgesteld voor studenten in samenwerking met Cloud IT Academy. Hier komen zij onder anderen in aanraking met hun toekomstige werkgever, en vice versa. Uiteraard is er genoeg gelegenheid tot netwerken, zoals op de speciaal ingerichte datavloer - en tijdens de barbecue en netwerkborrel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-26T10:11:00.000Z Christel Tuin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.