Merknaam en spiegelwoord Ymor verdwijnt van markt

Na een kleine twintig jaar een positie te hebben opgebouwd als specialist op het gebied van application performance management (apm) verdwijnt Ymor van de markt. De merknaam gaat op in Sentia, anderhalf jaar nadat deze ict-dienstverlener de apm-software-expert overnam.

Ymor startte in 2003 met het aanbieden van trainingen op het gebied van geautomatiseerde testtooling van HP/Mercury. Oprichter Martin van den Berge vernoemde het bedrijf naar zijn vrouw Romy, maar dan als spiegelwoord. Het bedrijf groeide na de overname van branchegenoot Clientsoft in 2009 uit tot specialist op het gebied van apm-oplossingen voor ketenmonitoring met een eigen software-product.

Met Main Capital aan boord kon Ymor in 2017 de Deense apm-specialist Avenida overnemen. Van den Berge deed begin 2018 een stap terug als bestuurder, maar bleef aan als minderheidsaandeelhouder en adviseur.

Naamsbekendheid

In september 2019 werd bekend dat Sentia Nederland zijn oog had laten vallen op het Utrechtse Ymor. De hosting- en clouddienstverlener uit Nieuwegein wilde met de overname zijn apm-praktijk versterken. Anderhalf jaar later laat Sentia weten dat de apm-expertise van Ymor volledig is geïntegreerd in het dienstenaanbod, waardoor het niet langer noodzakelijk is de merknaam te behouden.  

Rick van Schaik, algemeen directeur Sentia Nederland: 'Bij de overname van Ymor eind 2019, hebben we bewust gekozen om de merknaam Ymor tijdelijk te behouden. Ymor had een goede naamsbekendheid opgebouwd en beschikte over langdurige klantrelaties die we goed wilden laten landen. Nu de portfolio’s en backoffices goed geïntegreerd zijn, zijn we ervan overtuigd dat wij ook onder de naam Sentia als sterke apm-speler bekend blijven staan.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-02T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.