PostNL eert innovaties TU Delft met postzegelvel

Tekenaar Erwin Suvaal weet essentie in één beeld te vangen

Dit artikel delen:

Postnl/Erwin Suvaal

Op een nieuw postzegelvel van PostNL gaat alle aandacht uit naar het innovatieve vermogen van Nederland. De illustraties op de postzegels verwijzen naar uiteenlopende innovaties, ontwikkeld door wetenschappers van de TU Delft, de oudste technische universiteit van het land. De illustraties zijn gemaakt door cartoonist en striptekenaar Erwin Suvaal.

De postzegels tonen een scala aan innovaties bij de TU Delft op onder meer het vlak van energiebesparing, transport, productie, waterbeheer en de gezondheidszorg. Op it-gebied zijn er zegels over een 3d-geprinte, op maat gemaakte enkelbrace tegen enkelverzwikking, serious gaming om tandartsangst te overwinnen en opnieuw een 3d-vinding waarmee de stijfheid van materiaal valt te variëren.

In de selectie is rekening gehouden met de stadia die een innovatie doorloopt. Zo zijn er uitvindingen die zich nog in een prototypefase bevinden, worden andere innovaties op dit moment uitgebreid getest en zijn weer andere volop in productie.

Luchtig

Postnl/Erwin Suvaal

Op elk van de tien plakkers van het postzegelvel Innovatief Nederland staat een luchtige illustratie van cartoonist en striptekenaar Erwin Suvaal. De zomers gekleurde tekeningen laten met een knipoog de essentie en de toepassing van iedere innovatie zien.

Suvaal is ervaren in het visueel vertalen van de essentie van wetenschappelijk onderzoek. Zo heeft hij een paar jaar terug voor de Erasmus Universiteit Rotterdam in stripvorm laten zien hoe onderzoek op een breed front een bijdrage levert aan de samenleving. Via deze strips kan de universiteit hierover een groot publiek bereiken.

De tekenaar uit Rijsbergen maakte enige tijd geleden een wekelijkse strip voor Computable: 'Helpdesk?'  (in 2010 verscheen een bundeling). Ook tekent hij al jarenlang voor Computer Idee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Vacatures Computable Next

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-13T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.