Xillio vestigt zich in 'opengeslagen wetboek'-gebouw

Deel van het Xillio-kantoor in Hilversum.

Xillio, een aanbieder van software voor webcontentmigratie en data-integratie, verhuist eind maart naar het voormalig kantongerecht aan de ’s-Gravelandseweg in Hilversum. Het markante pand met de vorm van een opengeslagen wetboek stamt uit 1967 en is een ontwerp van architect Jo Vegter (1906-1982). Het gebouw stond sinds 2013 leeg nadat het kantongerecht zijn deuren moest sluiten.

Xillio betrekt dit bijzondere gebouw van bijna 1.900 vierkante meter omdat het huidige pand te klein is geworden door de groei van het personeelsbestand naar ruim veertig man nu en - zo is de verwachting - zestig man aan het eind van dit jaar. Volgens Rikkert Engels, oprichter en algemeen directeur van Xillio, zijn met name op de afdelingen ontwikkeling, advisering, marketing en verkoop nog openstaande vacatures.


Pingpong

Het nieuwe Xillio-kantoor in Hilversum van architect Jo Vegter

Volgens het bedrijf wordt de personeelsuitbreiding veroorzaakt door de groeiende vraag naar de contentintegratiesoftware. Die zorgt ervoor dat de content tussen verschillende systemen uitwisselbaar wordt. Xillio, dat al in Hilversum is gehuisvest en ook nog een kantoor in San Francisco heeft, biedt hiervoor het Content ETL Platform.

Detail: in de kelder van het nieuwe gebouw, waar zich ooit de gerechtelijke archiefstukken bevonden, komen een fitnessruimte met douches én de pingpongtafel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-29T11:02:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.