SAP en das Riesenrad

CeBIT 2018

SAP reuzenrad CeBIT 2018

Het eerste wat opvalt in de nieuwe opzet van CeBIT, is het reuzenrad van SAP. Of Riesenrad, zoals de Duitsers zeggen. Het is een eyecatcher, en het geeft een mooi uitzicht over het festivalterrein van de beurs.

Maar SAP heeft het reuzenrad er niet alleen voor de lol neergezet. Het staat er ook om te laten zien wat je allemaal kunt doen met sensoren die in de cabines van het rad zitten. Bijhouden hoeveel mensen er in zitten, uitrekenen hoe lang de wachttijd zal zijn, tellen hoeveel rondjes hij heeft gedraaid en wanneer er weer een onderhoudsbeurt nodig is. En als je even verder denkt, dan is het niet moeilijk te voorspellen dat dezelfde technologie ook gebruikt kan worden in andere industrieën, zoals het openbaar vervoer en winkelcentra.

Sportploegen gebruiken dergelijke software van SAP ook om de fysieke gesteldheid van de individuele spelers bij te houden. En waar dat toe kan leiden vertelt Jan Patrzalek graag in het volgende filmpje.

SAP en das Riesenrad, CeBIT 2018

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-15T21:46:00.000Z Jeroen de Groot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.