KPN maakt schaatsmedailles van mobieltjes

Winnaar

KPN gaat als hoofdsponsor van de KNSB gerecyclede medailles voor het NK Allround & Sprint leveren. Dat doet het in samenwerking met recycler Coolrec. Dat bedrijf haalt edelmetalen uit oude mobiele telefoons en vormt dit om tot gouden, zilveren en bronzen medailles.

Mensen kunnen hun mobiel in de E-waste Arcades werpen en kunnen als beloning een game spelen

Coolrec, onderdeel van Renewi en met een hoofdkantoor in Eindhoven, haalt specifieke materialen uit afgedankte apparaten. Dit wordt vervolgens hergebruikt en omgezet in nieuwe producten. Binnen de samenwerking met KPN en KNSB haalt het edelmetalen uit de mobiele telefoons via een smeltproces. Dit levert goud, zilver en koper, maar ook andere metalen zoals palladium en nikkel op. Dit wordt gebruikt voor de schaatsmedailles. Het lint wordt overigens van vilt gemaakt, afkomstig uit niet herbruikbare Nederlandse kleding.

Om de schaatsmedailles te creëren, worden eerst mobiele telefoons ingezameld. Dit kan bij alle KPN-winkels. 

Daarnaast worden inzamelacties tijdens drie grote schaatswedstrijden in Thialf georganiseerd: de KPN NK Afstanden (27-29 oktober), de ISU World Cup (10-12 november) en het Olympisch Kwalificatie Toernooi (26-30 december).

Tijdens de schaatsevenementen kan men zijn oude mobiele telefoon in de zogeheten E-waste Arcades werpen. Als beloning mogen zij een game spelen. Ook worden er verzamelbakken bij de ingang en boven op de omloop geplaatst.

NK Allround & Sprint

KPN is hoofdsponsor van de KNSB. De gerecyclede medailles worden uitgereikt tijdens de KPN NK Allround & Sprint in Thialf, op 27 en 28 januari 2018. De partijen hopen voldoende mobieltjes op te halen om ook het volgende schaatsseizoen gerecyclede medailles uit te reiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-16T11:58:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.