Bird Control helpt VS-teler tegen vogeloverlast

De lasergestuurde vogelverschrikker van Bird Control bij Meduri Farms

De lasergestuurde vogelverschrikker van Bird Control bij de Amerikaanse bosbessenteler Meduri Farms

De Amerikaanse bosbessenteler Meduri Farms uit Oregon zet een lasergestuurde vogelverschrikker van TU Delft-spinoff Bird Control Group in. Dit moet de schade aangericht door vogels beperken, een besparing van zo’n honderdduizend dollar per jaar.

De Agrilaser Autonomic-oplossing van de Bird Control Group maakt gebruik van de natuurlijke instincten van vogels. Ze ervaren de laserstralen als een roofdier en vliegen weg om dekking te zoeken. Dit houdt de dieren op een veilige afstand van de gewassen.

Meduri Farms heeft eerst een proef met de lasertechniek gedraaid en inmiddels zijn er zes lasers aan de rand van de boerderij geplaatst. Deze worden gedurende het seizoen geleased.

De teler zegt dat het voor de inzet van de oplossing jaarlijks zo’n 25 procent van de gewassen kwijtraakte. Dat was een schadepost van ongeveer honderdduizend dollar. Operations manager Justin Meduri zegt dat de schade door vogels door Bird Control is afgenomen tot nog maar 0,067 procent. ‘Dat komt neer op 267 dollar.’

Bird Control

Bird Control Group helpt klanten in de luchtvaart, landbouw, industrie, olie & gas en onroerend goed. Het is actief in meer dan 75 landen wereldwijd en zegt zo’n zesduizend bedrijven te bedienen. Bestaande klanten zijn onder anderen Luchthaven Schiphol, Shell en Total.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-25T09:55:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.