Managed hosting door True

Ervaar virtual reality vanuit gevangenis Breda

 

In de Koepelgevangenis in Breda kunnen bezoekers virtueel over de kop gaan in een achtbaan, vuurballen uit hun handen schieten of een oversteek maken tussen wolkenkrabbers. Dat gebeurt in het kader van de nieuwe locatie van The VR Room. Dat is inmiddels de derde vestiging van de Utrechtse startup.

The VR Room opende in 2016 de deuren voor zijn eerste vestiging in Utrecht. Nog geen jaar later breidde het uit met een vestiging in Amsterdam. Vandaag opent het zijn derde locatie. Deze is gevestigd in de Koepelgevangenis in Breda. De oude gevangenis is begin dit jaar omgedoopt tot Futuredome en biedt huisvesting voor diverse bedrijven.

Voor de vestiging in Breda is een samenwerking met ondernemer Joris Korsten aangegaan, die de locatie gaat runnen. Bezoekers verzamelen op een van de luchtplaatsen, waar vroeger de gevangenen een frisse neus konden halen. ‘Zo stappen bezoekers al een andere wereld in voordat de virtual reailty-ervaring überhaupt begint’, vertelt Korsten.

De officiële opening, waarbij burgemeester Paul Depla aanwezig is, vindt plaats op vrijdag 24 november. De nieuwe locatie beschikt over vier virtuele kamers. Daar worden vijftig vr-ervaringen aangeboden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6252703). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.