Delftse drone filmt als eerste ongerept eiland

Marlyn levert data voor onderzoek naar bedreigde flora en fauna

Marlyn vertrekt voor haar tocht over Silhouette eiland.

De Delftse drone Marlyn van het bedrijf Atmos UAV heeft als eerste sinds vijftig jaar het natuurreservaat op het eiland Silhouette in beeld gebracht. Het reservaat kent één van de rijkste biodiversiteiten in de hele Indische Oceaan. De zogenaamde ‘hybrid mapping drone’ helpt de lokale cartograaf TFC International om het gebied in kaart te brengen.

Het reservaat is de thuisbasis van verschillende, met uitsterven bedreigde, dier- en plantensoorten. Om onderzoek uit te voeren naar de verschillende soorten en om meer inzicht te krijgen in dit unieke ecosysteem, is een actuele kaart van het reservaat essentieel. Iets wat ondertussen al een halve eeuw niet meer mogelijk was met de huidige technieken vanwege het ongerepte landschap, de bergtoppen tot 740 meter hoogte en de afgelegen locatie. Met het in kaart brengen van het gebied bewijst Marlyn volgens de Delftenaren dat het ‘ook in extreme condities landschappen in kaart kan brengen'. Besloten is dan ook om de drone het gehele gebied te laten filmen. 

Hoge resolutie foto’s en kaarten

‘De verouderde en onvolledige kaart is onze enige manier om expedities op het eiland te plannen en te begeleiden. Dit resulteert vaak in tochten waarin we onverwacht een obstakel zoals een klif of ondoordringbaar gebied tegenkomen, waardoor we de expeditie vroegtijdig moeten afblazen’, legt François Baguette uit, natuurbeheerder bij de Island Conservation Society. Hij gaat verder: 'De hoge resolutie foto’s en kaarten gemaakt door Marlyn zullen ons beter inzicht in dit unieke natuurgebied geven en helpen bij het plannen van onze exploraties, waardoor we veel tijd en kostbare mankracht besparen.’

Geo-data

‘Met dit project volgen we naadloos de missie van ons bedrijf: professionals in staat stellen om makkelijk geo-data te verzamelen vanuit de lucht waardoor ze gefundeerde beslissingen sneller, efficiënter en effectiever kunnen maken’, legt Sander Hulsman, ceo van dronemaker Atmos UAV uit. Hij voegt eraan toe: ‘Waar alle andere hybride drones stoppen, gaat Marlyn verder. Het vermogen om windstoten tot zes Beaufort te weerstaan gedurende de gehele vlucht van het opstijgen tot vliegen en landen maakt van de drone een unieke professionele mapping tool die essentieel is voor dit project.’

Atmos UAV is een dronemaker, gespecialiseerd in dataverzammelingssystemen. Drone Marlyn van het bedrijf combineert de flexibiliteit van een helikopter met de prestaties van een vliegtuig met vaste vleugels. Het bedrijf is gevestigd in Delft. 

Marlyn filmt reservaat Silhouette eiland

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-31T10:10:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.