‘Hotelkamer open u!’

Postillion Hotel Amsterdam innoveert in smart hospitality

Gasten van alle 252 kamers in Postillion Hotel Amsterdam bedienen vanaf deze week de gordijnen, het licht, de temperatuur en de televisie met hun stem. De hotelketen wil in de toekomst ook experimenteren met spraakbesturing van diensten buiten de kamer, zoals het bestellen van een taxi.

Het bijzondere aan de Postillion-oplossing is dat één centraal besturingssysteem 252 kamers controleert. Veel consumentenoplossingen voor spraakbesturing zijn enkelvoudig, voor het besturen van slechts één kamer. Het systeem wordt ook steeds intuïtiever en slimmer. Als een hotelgast in de toekomst ‘ik heb het koud’ zegt, dan bedenkt het systeem zelf dat de temperatuur in de kamer omhoog moet.

In november 2018 werden de eerste twee kamers met het spraakgestuurde systeem uitgerust; vanaf 16 december 2019 zijn alle kamers met de stem te bedienen. Postillion werkt bij dit project samen met hardwareleverancier Harman (onderdeel van Samsung), het Amerikaanse audio- en spraakherkenningsbedrijf  SoundHound en geluiddienstverlener Bourgonje uit Zoetermeer.

Smart hospitality in de kinderschoenen

"Veel gasten moesten wennen aan de slimme hotelkamers"

Erik-Jan Ginjaar, directeur Postillion Hotels, geeft aan dat ‘smart hospitality’ veel kansen en mogelijkheden biedt voor de hotelbranche. Zo bouwde de hotelketen eerder een ai-boekingssysteem voor hotelovernachtingen, vergaderingen en congressen. Toch moesten veel gasten ook wennen aan de ‘slimme’ hotelkamers. ‘We kwamen er vrij snel na de oplevering van de eerste kamers achter dat hotelgasten moeite hadden met het ontbreken van een ouderwetse telefoon op de kamer. We bewegen ons in een sector waar veel dingen nog op traditionele wijze gebeuren. Het is dan ook een extra grote uitdaging om ons bedrijf mee te nemen in de digitale transformatie die wij als Postillion voor ogen hebben.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-17T10:33:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.