Nieuwe Samsung Galaxy gemaakt van gedumpte visnetten

vervuiling milieu afval oceaan

Het plastic in de nieuwe Samsung Galaxy S22-smartphone is deels gemaakt uit visnetten gedumpt in de oceaan. Het Zuid-Koreaanse bedrijf wil daarmee bijdragen aan een schonere wereld.

Samsung gaat specifiek gebruikmaken van ocean bound plastic, plastic dat wordt gevonden in een straal van vijftig kilometer van de kust. Afgedankte visnetten vormen daarbij een belangrijke component. Zo wordt er elk jaar 640.000 ton aan visnetten achtergelaten in de kustwateren, volgens de Wereldvoedselorganisatie. 

Rondzwevend door de oceanen raken vissen verstrikt in de ‘spooknetten’. Ook beschadigen de netten koraalriffen en de natuurlijke leefomgeving van talloze andere zeedieren. De netten belanden zelfs in voedsel- en waterbronnen.

Met het hergebruiken wil Samsung een stap naar een duurzamere toekomst zetten. Deze aanpak kadert ook in een breder initiatief. Samsung maakt, bijvoorbeeld voor verpakkingen, ook gebruik van andere milieuvriendelijke materialen, zoals post-consumer recycled (pcr)-kunststof en gerecycled papier.

De nieuwe Galaxy S22 beleeft vanavond zijn lancering. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-09T09:33:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.