Bullitt schiet Cat-telefoons de ruimte in

ruggen telefoon gsm smartphone

De Bullitt Group, het bedrijf achter de robuuste Cat-telefoons, heeft met succes twee Cat S62 Pro-gsm’s naar de stratosfeer gestuurd. De stunt werd opgezet in samenwerking met studenten van de University Collegiate School in het Britse Bolton. Beide apparaten kwamen ook heelhuids weer terug.

Het project stond onder toezicht van David Akerman, expert op het gebied van weerballonnen op grote hoogten. Het doel was om de studenten meer te leren over de extremen waaraan technologie in de stratosfeer bloot komt te staan.

Tegelijk vormde het een ongebruikelijke test, zelfs voor Cat-phones. De studenten kozen voor Cat S62 Pro’s. Deze zijn, zoals alle Cat-apparaten, ontworpen om in extreme omstandigheden te blijven functioneren en beschikken bovendien over een geïntegreerde thermische camera van Flir. Hiermee konden tijdens de reis temperaturen worden gemeten en unieke foto’s en video’s van de aarde vanuit de stratosfeer worden gemaakt.  

Tijdens de twee uur en 25 minuten durende reis bereikte de weerballon met de smartphones een hoogte van 35,3 kilometer, waar de Cat’s te maken kregen met een temperatuur van -30 graden Celsius. Deze omstandigheden boden de studenten nieuwe inzichten over het gebruik van elektronica in lagedrukomgevingen en de blootstelling aan warmteconvectie.

‘We werken regelmatig samen met academische instellingen’, vertelt Nathan Vautier, baas van Bullitt Group, de wereldwijde licentiehouder voor Cat-telefoons. ‘Dat doen we om meer te leren over de wetenschap achter nieuwe innovaties, coatings en constructietechnieken, zodat we nog sterkere telefoons kunnen ontwerpen. Dit was een leerzaam project en de vastgelegde beelden spreken voor zich. Het bewijst dat de ruimte niet alleen toegankelijk is voor miljardairs.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-04T10:36:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.