Microsoft maakt muis van oceaanplastic

muis oceaanplastic plastic vervuiling

Microsoft heeft een computermuis gepresenteerd waarvan de behuizing voor twintig procent gemaakt is van gerecycleerd oceaanplastic. Het bedrijf ontwikkelde de Ocean Plastic Mouse samen met het chemische bedrijf Sabic.

Microsoft kondigde eerder aan dat het tegen 2030 een afvalneutraal bedrijf wil zijn en dit project kadert in dat voornemen. Aanvankelijk was het de bedoeling een plastic hars te maken van minstens tien procent gerecycleerd oceaanplastic. Chemisch specialist SABIC werd aan boord gehaald om het hars mee te ontwikkelen en te laten voldoen aan de kwaliteitseisen. De oorspronkelijke doelstelling van tien procent werd vrij snel gehaald en opgeschroefd naar twintig procent.

Naast de muis zelf bestaat ook de verpakking van het apparaat uit gerecycleerd papier en plasticvrij. De nieuwe muis is zal vanaf tien oktober in de meeste landen te koop komen. In de VS kost de muis net geen 25 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-28T11:32:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.